Ξεκίνησε η προμήθεια των self test από τους υποψηφίους και από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές. Σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες για τα self test και τα μέτρα για τις Πανελλαδικές που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, όλοι όσοι μετέχουν στις Πανελλαδικές θα πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, είτε από self test, είτε από μοριακό τεστ και rapid test.

Πανελλαδικές: Πότε πρέπει να γίνουν τα self test

Βάσει του προγράμματος των Πανελλαδικών, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα μπουν στη «μάχη» στις 14 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν, την επομένη, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Το πρώτο test για τους υποψηφίους τόσο των Γενικών όσο και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξήγησε την Δευτέρα ότι η ημερομηνία διεξαγωγής του self test τοποθετήθηκε στις 10 Ιουνίου προκειμένου «να δώσουμε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο ώστε ο υποψήφιος, αν χρειαστεί, να κάνει επιβεβαιωτικό τεστ». Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ