Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζοντας, για άλλη μία φορά, στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Άφησε υπονοούμενα για γεωτρήσεις με την Ιταλία, αμφισβήτησε την υφαλοκρηπίδα της Κρήτης και επιτέθηκε εκ νέου στον Κ. Μητσοτάκη. Ισχυρίστηκε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με την Ιταλία για από κοινού γεωτρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη. Για την Κρήτη είπε ότι δεν έχει υφαλοκρηπίδα. «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό έχει να κάνει μόνο με τα χωρικά ύδατα» ισχυρίστηκε.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για την πρόσκληση Χαφτάρ στην Αθήνα τονίζοντας ότι πρώτα θα διορθώσει αυτό το λάθος και μετά θα είναι πιο εύκολο να συναντηθούν.

Κ. Μητσοτάκης: Νευρικότητα στην Τουρκία

Κατά την επίσκεψή του στο Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους ο πρωθυπουργός τόνισε πως η εξωτερική μας πολιτική «προκαλεί ενίοτε νευρικότητα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου».

Παράλληλα κάλεσε την Τουρκία σε διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

«Είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε και αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο. Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ