Έμφαση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης το οποίο διογκώθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες με την έκθεση Agrotica, έδωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στη διάρκεια της τοποθέτησής του στην εν εξελίξει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Ιδιαίτερα για το κυκλοφοριακό καταλάβαμε τα όρια αυτής της πόλης» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα βέβαια χαιρέτισε τις κλαδικές εκθέσεις και την «πνοή» που δίνουν στην πόλη, καθώς «η πόλη ήταν sold out. Τα καταλύματα, τα εστιατόριά της», παρατήρησε ο κ. Ζέρβας και τόνισε πως χτυπά καμπανάκι για το πόσο σημαντικό είναι να κατασκευάζουμε θέσεις στάθμευσης».

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Ζέβρας υπογράμμισε την ανάγκη «να τρέξει η ανάπλαση της ΔΕΘ, των πρώην στάβλων Παπάφη και της πλατείας Ελευθερίας, καθώς σε όλα αυτά τα σημεία σχεδιάζεται να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης.

Σε γενικό πλαίσιο η πόλη χρειάζεται νέες θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα, «όσο δεν υπάρχουν αξιόπιστα» μέσα μεταφοράς, συμπλήρωσε.

Ακόμη τάχθηκε υπέρ της χωροθέτησης νέων χώρων για τη κατασκευή θέσεων στάθμευσης, όπως έπραξε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Agrotica.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ