” Έχει ξεφύγει η κατάσταση στην Αμερική , η ανησυχία για την Τουρκία είναι έντονη, δεν θα αφήσουμε όμως να πληγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα .Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της ΕΕ” αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο στην εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα”στη Βεργίνα τηλεόραση.
“Μιλάω καθημερινώς με τον οικουμενικό ελληνισμό ,είναι λίγες οι απώλειες σε Έλληνες του εξωτερικού από τον covid19 και είμαι περήφανος για τα διθυραμβικά σχόλια που εισπράττει η χώρα μας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας”,συνέχισε.
.
“Είναι τουλάχιστον συγκινητικό να απευθύνεις χαιρετισμό για τον εορτασμό της 47ης επετείου από την ίδρυση του ιστορικού σχολείου Σαχέτι στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.Το σχολείο Σαχέτι παρέχει πολύπλευρη μόρφωση στους μαθητές του, ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας και προωθώντας τις αξίες και τα ιδεώδη της πατρίδας μας. Από τα 1.300 παιδιά περίπου τα 800 είναι ελληνικής καταγωγής!! Αποτελεί αληθινό κόσμημα για την Ομογένεια και τον Ελληνισμό” ,συμπλήρωσε.

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων ,σε 2 3 μήνες η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη και έτσι μετά το 1867, το 2023 θα ψηφίσουν και πάλι.
«Νομίζω ότι αυτή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης έχει δείξει ότι ο στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της σχέσης της Μητέρας πατρίδας και της ελληνικής πολιτείας με τους Έλληνες του εξωτερικού και όχι η αποδυνάμωσή της», πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στην νέα δράση ,με αποδέκτες τους νέους και τα παιδιά της ομογένειας.
“Ξεκίνησε η λειτουργία της πλάτφόρμας www.staellinika.com και των πολλών εφαρμογών εφαρμογών που τη συνοδεύουν, μέσω των οποίων το υπουργείο Εξωτερικών προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους της ομογένειας να ταξιδέψουν δωρεάν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής μυθολογίας και του πολιτισμού. Η ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που ενώνουν τον οικουμενικό ελληνισμό και η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελέσει μια σημαντική επένδυση για τη διατήρηση, τη διάδοση και την προώθησή της» , κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ