Διευρυμένη συζήτηση τόσο για την εξωτερική πολιτική της χώρας όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και μάλιστα σε επίπεδο αρχηγών, αναμένεται σήμερα στην Βουλή που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στις 14.00 το μεσημέρι η συμφωνία για την ανανέωση της λειτουργίας των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στην συζήτηση κατά πάσα πιθανότητα θα παραβρεθεί και θα παρέμβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ενώ τον λόγο αναμένεται να λάβουν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Αν και δεν έχει υπαρξει επίσημη ανακοίνωση κατα πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν και ανασχετικός παράγοντας σε μία τέτοια πρωτοβουλία θεωρείται η εξέλιξη που υπήρξε με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ψηφίσει παρών στην συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις, παρότι όπως δήλωνε πρόσφατα ηγετικό στέλεχος του κόμματος “εμείς έχουμε επεξεργαστεί το μεγαλύτερο μέρος της”. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εδώ και εβδομάδες ζητήσει την καθυστέρηση της ψήφισης της συμφωνίας. Όπως ανέφερε άλλωστε και στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη θεωρεί ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει την απαραίτητη από τα πράγματα ξεκάθαρη θέση για την τουρκική προκλητικότητα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από τον πρωθυπουργό«ζήτησα εξαιτίας αυτού του λόγου να αναστείλει την υπογραφή της, μέχρι ο ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας να θέσει με σαφήνεια το πώς θα υπερασπιστεί τον σύμμαχό του, σε περίπτωση που η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ