Επίσημα (από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου) εκφράστηκε, για πρώτη φορά δημόσια, η έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και την παρουσία του, δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη. ενόχληση της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη εκφράστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (23.09.2021), ένα 24ωρο πριν από την προγραμματισμένη (;) συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ελπιδοφόρο.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και απάντησε: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της».

Συγχρόνως, μάλιστα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το αν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη θα συναντήσει τελικά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση», απάντησε στο ερώτημα για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο και πρόσθεσε: «Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ