Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 90 – στα 89 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες το πρωί προστέθηκε ένα ακόμη αργά χθες το βράδυ.

Σε τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς καθώς και σε ένα γενικό νοσοκομείο, σε εκείνο της Μυτιλήνης, νοσηλεύονται συνολικά 36 ασθενείς, στην πλειονότητά τους με ήπια συμπτώματα. Η ασθενής από τη Λέσβο περιγράφεται ως κρούσμα που συνδέεται με το Ισραήλ όπου είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στο τέλος Φεβρουαρίου και διαγνώστηκε θετική στον ιό προχθές.
Στο ΑΧΕΠΑ ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει ανέλθει στους 7. Υπενθυμίζεται ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύτηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η πρώτη γυναίκα που νόσησε, κατά τους ειδικούς η «ασθενής-μηδέν», το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα από την Ιταλία.

Στους 6 ασθενείς προστέθηκε το πρωί της Τρίτης ένας ακόμη, πρόκειται για έναν 53χρονο εργαζόμενο από το νοσοκομείο Καστοριάς, ο οποίος μάλιστα έφθασε στο ΑΧΕΠΑ έπειτα από μια μαραθώνια διαδρομή σε μονάδες υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.
Στα παιδιά το υψηλό μεταδοτικό φορτίο μπορεί να διατηρηθεί έως και 14 ή και περισσότερες ημέρες, με πολύ ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Αυτά τα στοιχεία εκτιμήθηκαν από τους ειδικούς προκειμένου να εισηγηθούν αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας τις επόμενες 14 ημέρες, ημερολογιακά και της προσθήκης στη συνέχεια και των φροντιστηρίων. Ο παιδικός – μαθητικός πληθυσμός κρίθηκε ότι πρέπει να περιοριστεί ώστε να μην διασπείρει δραματικά τον ιό, και μάλιστα από ασθενείς με ήπια ή και μηδενική συμπτωματολογία νόσου ώστε να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες των χρονίως πασχόντων που έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ευάλωτοι στόχοι σε αυτήν την επιδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ