Κορονοϊός 2020: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Επιδημιολόγος μιλά για πανδημία χωρίς προηγούμενο.
Κορονοϊός 2020: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλώντας για μια επιδημία αποτελεί «πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο», κάνοντας παράλληλα έκκληση στις χώρες να μοιράζονται τα δείγματα του ιού που διαθέτουν και να επιταχύνουν τις έρευνές τους για φάρμακα ή εμβόλια. Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο σημείωσε πως: «Με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή (η επιδημία) παραμένει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο». Ο ίδιος σημείωσε ότι τα τελευταία κρούσματα ασθενών με κορονοϊό που δεν είχαν ποτέ επισκεφθεί την Κίνα μπορεί να είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου».

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο ο νέος κορονοϊός να εξαπλωθεί περίπου στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού αφήνει ανοιχτό κορυφαίος επιδημιολόγος του Χονγκ Κονγκ. Ο καθηγητής Γκάμπριελ Λούανγκ, επικεφαλής της σχολής δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν πως κάθε άνθρωπος που μολύνεται με τον ιό μπορεί να τον μεταδώσει σε περίπου ακόμα 2,5 άτομα, γεγονός που ανεβάζει το «ποσοστό επίθεσης» στο 60-80%. «Το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ένας φρικτά μεγάλος αριθμός» δήλωσε ο Λούανγκ στην εφημερίδα Guardian στο Λονδίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ