«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα γενικού lockdown», απάντησε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας. Έχοντας στο πλάι του τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, καθώς και την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση σειρά μέτρων, αλλά και την επιβολή νέων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι παρατείνεται για 14 μέρες η απαγόρευση λειτουργίας μπαρ, καφέ, εστιατορίων από τις 00:00 έως τις 07:00, η απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών συναφών εκδηλώσεων, όπου ο κόσμος είναι όρθιος. Παρατείνονται, επίσης, για 14 μέρες τα μέτρα για παραλίες και εκκλησίες, καθώς επίσης οι περιορισμοί στον αριθμό πελατών στα καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά. Για ακόμα δύο εβδομάδες θα υπάρχει αναστολή επισκεπτηρίων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Επιπλέον, παρατείνεται για 14 μέρες η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους εκτός από χώρους εστίασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι στις περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Ζακύνθου και Ημαθίας θα εφαρμοστεί καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, στο πρότυπο των όσων έχουν ισχύσει για τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, αναγγέλλοντας, παράλληλα, παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα. Παρατείνονται, επίσης, τα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο, Σαντορίνη και Χαλκιδική.Ακόμη παρατείνεται ως τις 15 Σεπτεμβρίου η αναστολή των επισκεπτηρίων σε γηροκομεία, νοσοκομεία και τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ. Παρατείνεται επίσης ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό, καθώς και οι προϋποθέσεις εισόδου από τα χερσαία σύνορα. Παράλληλα, γνωστοποίησε τη διακοπή από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου των πτήσεων από την Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας.Δηλώσεις Μαγιορκίνη
Να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και να δημιουργήσουν μια «κοινωνική φουσκάλα» με λίγους φίλους, προέτρεψε του νέους ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος μίλησε για «ήπιες αυξητικές τάσεις στην καμπύλη». Είπε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέες ηλικίες και προέρχονται από τις διακοπές του καλοκαιριού. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ακόμα έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους σχετικά νωρίς πριν αρχίσει η σχολική χρονιά.

Σημείωσε ότι ο έλεγχος της επιδημίας αποτελεί κοινωνική προσπάθεια, συμπληρώνοντας ότι οι παρεμβάσεις έχουν διπλό στόχο, τον έλεγχο της πανδημίας και ταυτόχρονα τη διατήρηση της κοινωνικής δραστηριότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ