Τα πάνω – κάτω έχει φέρει ο κορονοϊός στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο όλο. Οι αριθμοί; Εφιαλτικοί. Πάνω από 1.600.000 κρούσματα παγκοσμίως και περισσότεροι από 102.000 νεκροί (σ.σ. πάνω από 70.000 εξ αυτών μόνο στην Ευρώπη).

Ο κορονοϊός είναι εδώ, εξαπλώνεται συνεχώς και “θερίζει” ζωές, ωστόσο σε πολλές χώρες τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα –μεταξύ αυτών και η Ελλάδα– και πλέον η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στο εξής ερώτημα: Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα;

Κορoνοϊός… εφιάλτης – Προσοχή συνιστά ο ΠΟΥ!
Σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι κατηγορηματικός: Προειδοποίησε τις χώρες να είναι πολύ προσεκτικές στην άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αναχαιτιστεί ο ρυθμός διάδοσης του φονικού ιού.

Ο ΠΟΥ θα ήθελε να δει μια χαλάρωση, όμως ταυτόχρονα μια πρόωρη κατάργηση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «φονική επανεμφάνιση» της πανδημίας, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Όπως είπε, διαπιστώνεται μια «ευπρόσδεκτη επιβράδυνση» της επιδημίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες –την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία– αλλά ταυτόχρονα παρατηρείται μια «ανησυχητική επιτάχυνση» σε άλλες χώρες, φέρνοντας για παράδειγμα τη διάδοση στην κοινότητα σε 16 χώρες της Αφρικής.

Ανησυχητικό χαρακτήρισε επίσης το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 μέχρι και το 10% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

«Είμαστε τώρα στη φάση του πανικού επειδή υπάρχει αυτός ο επικίνδυνος αόρατος κορονοϊός που σπέρνει το χάος, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε τα συστήματα υγείας», τόνισε ο Γκεμπρεγέσους. «Καμία χώρα δεν είναι άτρωτη, καμία χώρα δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι έχει ισχυρό σύστημα υγείας», πρόσθεσε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ