Νέα υγειονομική βόμβα εμφανίστηκε στη Μαλακάσα, όπου Αφγανός εντοπίστηκε θετικός στον Covid-19, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα αυτές να μπαίνουν αναγκαστικά σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο, ο Αφγανός, μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του, οι οποίοι διαμένουν στη δομή της Μαλακάσας, πήγαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στο Α.Τ Ωρωπού, για να καταγγείλουν την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού από ομοεθνή του μέσα στη δομή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ. Έγινε προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη και εν τέλει δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.Ωστόσο, επειδή προέρχονταν από δομή που έχει τεθεί σε καραντίνα, με βάση τo πρωτόκολλο, το τοπικό Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου του πήρε δείγμα και διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνητικά είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραταθεί η καραντίνα στη δομή της Μαλακάσας που φιλοξενεί περί τους 1.800 πρόσφυγες, ενώ σε 14ημερη καραντίνα θα μπουν και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα.

Στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου θα μεταβεί σε λίγη ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ το Κέντρο Υγείας, το τμήμα της ΓΑΔΑ που επισκέφτηκε ο λαθρομετανάστης, τα περιπολικά με τα οποία μεταφέρθηκε και το νοσοκομείο Παίδων είναι σε προληπτική «καραντίνα». Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι γίνεται απολύμανση στη ΓΑΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ