Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει ξανά τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι πολλές πολιτείες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από το νέο κορονοϊό. «Δεν πρόκειται να κλείσουμε τη χώρα ξανά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Στην ίδια συνέντευξη, ο μεγιστάνας κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον ότι «παραβίασε τον νόμο» γράφοντας το κατά πολλούς εκρηκτικό υπό έκδοση βιβλίο του για όσα είδε στον Λευκό Οίκο, εκτενή αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν χθες Τετάρτη στον Τύπο.

Μπορεί για επτά συνεχόμενες ημέρες οι ΗΠΑ να καταγράφουν λιγότερο από 1.000 θύματα του κορονοϊού σε 24ωρη βάση, όμως τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται σε Πολιτείες του νότου και στα δυτικά. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, άλλοι 840 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο πλέον να ανέρχεται σε 117.709 θανάτους, επί συνόλου 2.162.785 κρουσμάτων.

Παρά τους συγκριτικά ενθαρρυντικούς ημερήσιους απολογισμούς, το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν έχει τερματιστεί, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται να κυμαίνεται ακόμη γύρω στα 20.000 κάθε μέρα. Η επιδημία έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια πλατιά ζώνη από τον αμερικανικό νότο προς τη δύση. Πάνω από δώδεκα πολιτείες καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από το ξέσπασμα της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ