Κορονοϊός νεκροί: Ο Νοέμβριος ήταν ο πιο φονικός μήνας της πανδημίας – 1.780 θάνατοι

Η χώρα έχει εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα του καθολικού lockdown και η κοινωνία μετράει τις πληγές της από τη μάχη με τον αόρατο εχθρό, καθώς ο Νοέμβριος έχει αποδειχθεί ο φονικότερος μήνας της πανδημίας. Με τους 58 θανάτους που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, ο τραγικός απολογισμός των νεκρών στη χώρα μας για όλο τον μήνα ανήλθε πλέον στους 1.780.
πίσης, το Νοέμβριο καταγράφηκαν αλλεπάλληλα ρεκόρ διασωληνωμένων και νέων κρουσμάτων, κάτι που υπογραμμίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ασφυκτική πίεση που συνεχίζει να δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Νοεμβρίου 2020 σημειώθηκε το αρνητικό ρεκόρ νεκρών σε μια μέρα, με 121 ανθρώπους να χάνουν τη μάχη με τον φονικό ιό μέσα σε 24 ώρες.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε και εκθετική αύξηση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ΜΕΘ, αφού μέσα στον Νοέμβριο έσπασε για πρώτη φορά το «φράγμα» των 600 διασωληνωμένων. Ο αριθμός των ανθρώπων που μάχονται για τη ζωή τους έφτασε στο πικ του στις 26 του ίδιου, με 608 ασθενείς να παλεύουν για τη ζωή τους. Την ώρα, λοιπόν, που παρατηρείται μια πρώτη σταθεροποίηση, καθώς και μείωση στα κρούσματα, οι αριθμοί που αφορούν τους διασωληνωμένους και τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή, υπενθυμίζουν πως η κατάσταση βρίσκεται ακόμα στο «κόκκινο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ