Ο φετινός Αύγουστος θα κάνει ποδαρικό στη χώρα μας με νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας από την πανδημία που έφερε η «έκρηξη» των κρουσμάτων στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπου καταγράφηκαν 78 περιπτώσεις του επικίνδυνου ιού. Έτσι, ο – κατά παράδοση – πιο χαλαρός μήνας του χρόνου, ξεκινά με τη μάσκα να είναι πλέον υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους από την 1η Αυγούστου 2020 μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020, συμπεριλαμβανομένων και όλων των εκκλησιών και χώρων λατρείας. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική σε χώρους εστίασης για τους πελάτες. Επίσης, από το μέτρο εξαιρούνται παιδιά κάτω των τριών ετών και άτομα με ιατρικά προβλήματα, όπως αναπνευστικό.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική σε:

ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
καταστήματα λιανικής και τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κ.λπ.)
κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, πλοία, αεροπλάνα
σούπερ μάρκετ
νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα
ασανσέρ
Και μπορεί ο Αύγουστος να είναι ταυτισμένος με τα λαϊκά πανηγύρια και τις υπαίθριες γιορτές ανά τη χώρα, όμως φέτος τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου 2020. Ακόμα, από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων. Επίσης, με φόντο τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες σε γαμήλια γλέντια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, από την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και τις 15 Αυγούστου 2020, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων.
Από το Σάββατο 1η Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών.
Επίσης, από το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020 έως τις 15 Αυγούστου ισχύει η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, π.χ. γηροκομεία, σε δομές ευάλωτων ομάδων, άστεγοι , πρόσφυγες και σε νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά τα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός που θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού, πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγυαλγία, ρινική καταρροή. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες ως τις 15 Αυγούστου.
Ακόμα, από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου 2020 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων.
Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, για μία εβδομάδα, υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου 2020. Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες έως τις 31 Αυγούστου 2020, παρατείνονται έως τις 31 Αυγούστου 2020 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία. Παράταση έως τις 31 Αυγούστου 2020 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ. Έως τις 31 Αυγούστου 2020 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων.
Παρατείνεται μέχρι τις 15 Αυγούστου 2020 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια .
Έως τος 15 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις συνοριακά σημεία εισόδου αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα, καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τέλος, από 1η Αυγούστου 2020 έως 15 Αυγούστου 2020 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ