Το θέμα της αντιμετώπισης της επιδημικής έξαρσης του κορονοϊού αναμένεται να κυριαρχήσει στην σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοστάκη με τους περιφερειάρχες της χώρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία ευρύτερα η ανάγκη υπεύθυνης αντιμετώπισης των συνθηκών που διαμορφώνει τόσο για την καθημερινή ζωή όσο και για την οικονομία ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού. Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει εκτός από ουσιαστικό χαρακτήρα, μια και θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ανά περιφέρεια, και συμβολικό. Γίνεται προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη συνεργασίας όλων των υφιστάμενων θεσμικών δομών και να εμπεδωθεί ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης του ιού δεν είναι αποκλειστικό ζήτημα της κεντρικής εξουσίας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στο τρίπτυχο ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.
Επίσης σήμερα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα του κορονοϊού. Είναι μάλιστα ανοιχτό αυτές να γίνουν από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως η τελική απόφαση θα ληφθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή. Για τον λόγο αυτό δημόσιες δηλώσεις δεν υπάρχουν στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ενώ στις 12.30 έχει οριστεί να γίνει η επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Το κριτήριο της επιλογής σχετίζεται με το αν το “χαρτί” των πρωθυπουργικών δηλώσεων πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα η στο μέλλον εφόσον χρειαστεί προκειμένου να δωθεί ένα μήνυμαυψηλής εγρήγορσης και ετοιμότητας. Παράλληλα από κυβερνητικής πλευρά ετοιμάζεται νέο «πακέτο» ανακοινώσεων σχετικά με την στήριξη επιχειρήσεων κι εργαζομένων και γονέων με ανήλικα παιδιά. Τα μέτρα έχουν επεξεργαστεί ήδη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα ζητήματα του ειδικού καθεστώτος αδειών που αναμένετια να προκριθεί προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι γονείς να ανταπεξέλθουν στο κλείσιμο των σχολείων. Επίσης θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις συνολικά αλλά και για τον χώρο της παιδείας, όπως και μέτρα που σχετίζονται με αναβολές υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και σειρά μέτρα θεσμικής στήριξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ