Κορονοϊός ευρωομόλογο: Σύγκρουση πυροδότησε του θέμα για τα ευρωομόλογα ή corona bonds στην Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.
Κορονοϊός ευρωομόλογο: Οι χώρες της Νοτίου Ευρώπης ζητούσαν επιτακτικά έκδοση ευρωομολόγων ή corona bands ενώ η Γερμανία συνεπικουρούμενη από την Ολλανδία και άλλες 5 χώρες αντέδρασε με πολύ σκληρό τρόπο οδηγώντας μάλιστα σε σύγκρουση την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει το νέο διευρυμένο QE ενώ η ΕΚΤ φάνηκε έτοιμη για το ενδεχόμενο να αγοράσει η ίδια ένα τέτοιο ομόλογο από οποιονδήποτε ευρωπαϊκό οργανισμό αναλάμβανε να το εκδώσει.

Ωστόσο, απτόητη η Γερμανία επέμεινε στην πάγια θέση της ότι άπαξ και υπάρχουν εργαλεία όπως η προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλοι πειραμαtισμοί, καθώς όποια χώρα χρειάζεται οικονομική στήριξη υπάρχει ο ESM. Μάλιστα, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης απέρριψαν και την ενεργοποίηση “εργαλείου” δανειοδότησης από τον ESM που θα ήταν απαλλαγμένο από το MoU (μνημονιο δεσμεύσεων) που συνοδεύει τα δυο ήδη εν ενεργεία εργαλεία χρηματοδότησης (PccL, EccL).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ