Οι μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5 του κορονοϊού να «ξεφεύγουν» από την ανοσία των εμβολίων και της φυσικής νόσησης και παρουσιάζουν εκπληκτική ταχύτητα διασποράς. Ο… συναγερμός, μετά και την εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, έχει σημάνει και σήμερα (23.06.2022) συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών.

Παρόλο που τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τις δυο αυτές μεταλλάξεις της Όμικρον, οι υγειονομικές αρχές θέλουν οι πολίτες να κάνουν και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού προκειμένου να θωρακιστούν από ενδεχόμενο βαριάς νόσησης. Τον Σεπτέμβριο, δε, αναμένονται και τα νέα εμβόλια.Ενόψει του νέου καλοκαιρινού -κι όπως όλα δείχνουν- μεγάλου κύματος κορονοϊού που απειλεί την Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, οι ειδικοί αναμένεται σήμερα να αποφασίσουν να «ξεκλειδώσουν» την πλατφόρμα για την ελεύθερη χορήγηση της 4η (δεύτερης αναμνηστικής) δόσης εμβολίου.

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να δοθεί στους πολίτες το «πράσινο φως» για την ελεύθερη επιλογή της δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4ης δόσης), σε όποιον επιθυμεί θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ