Κορονοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.
Κορονοϊός Ελλάδα: Συνολικά 45 είναι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας. Στην ενημέρωση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, αναφέρθηκε πως σήμερα επιβεβαιώθηκαν 14 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Πρόκειται για 11 άτομα από την ομάδα των τουριστών που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους καθώς και 3 επαφές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από όλα τα κρούσματα, ο μόνος που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο 66χρονος, ο οποίος διασωληνώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία. Επίσης, ο καθηγητής ανακοίνωσε παράταση των έκτακτων μέτρων στους πληττόμενους νομούς, Αχαϊας, Ηλείας και Ζακύνθου για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Τα υπόλοιπα 31 κρούσματα
Πέραν των 14 νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας, είχαν προηγηθεί δέκα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Πάτρα. Τα 21 τελευταία κρούσματα ήταν όλα από την ομάδα εκδρομέων που είχε επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου, όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Από την ομάδα αυτή προέρχεται και το ένατο κρούσμα, ο 66χρονος άνδρας από την Πάτρα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

Αναστέλλονται οι εκδρομές σε όλες τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας.
Οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών στις τρεις πληττόμενες περιοχές.
Στις οργανωμένες εκδρομές του εξωτερικού παρατείνονται τα μέτρα μέχρι και μετά τις 13 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ