Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα ζητά ο Περιφερειάρχης
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο περιφερειάρχης, μετά την ανακοίνωση προχθές 53 κρουσμάτων εκ των οποίων τα 40 προέρχονταν από την περασμένο Νοέμβριο.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρει ότι το ίδιο συνέβη και άλλες φορές και ζητά να διερευνηθεί αν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown 3,5 μήνες.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσος Γκοβεδάρος, εννέα κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν στη λίστα της 11ης Ιανουαρίου και ακόμη 31 στη λίστα της 12ης Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε δε ότι μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι άλλα 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την αγορά 5.000 rapid test καθώς και 10.000 αντιδραστηρίων για το εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου που εδρεύει στο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά εξοπλισμού για μοριακό έλεγχο δειγμάτων Covid, ο οποίος θα εγκατασταθεί στα νομαρχιακά νοσοκομεία Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ