Εβδομάδα αποφάσεων είναι αυτή που διανύουμε, καθώς τα επόμενα 24ωρα φαίνεται πως θα καθορίσουν το κατά πόσο τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ στην Αττική, θα παραταθούν ή όχι.

Οι ειδικοί εμφανίζονται διστακτικοί για ενδεχόμενη άρση του lockdown στην Αττική από την 1η Μαρτίου. Η αύξηση στις νοσηλείες προβληματίζει, ενώ ζητούμενο αποτελεί η μείωση του ιικού φορτίου στο λεκανοπέδιο. Το βασικό σενάριο θέλει το lockdown στην Αττική να παρατείνεται για μία εβδομάδα μετά την 28η Φεβρουαρίου.

Ανοίγει το λιανεμπόριο με νέο sms και «διορία» στα ψώνια
Όλα δείχνουν ότι από 1η Μαρτίου ανοίγει η αγορά αλλά με νέα και συγκεκριμένα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκπτώσεις αποφασίστηκε ήδη να πάρουν παράταση έως τις 31 Μαρτίου προκειμένου να αναπληρωθεί κατά το δυνατόν το διάστημα που χάθηκε με το κλείσιμο των καταστημάτων. Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται μοντέλα για τον περιορισμό της κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, συζητείται η δημιουργία ενός νέου κωδικού 7 που θα αφορά μόνο τις αγορές από εμπορικά καταστήματα και όχι καταστήματα τροφίμων, όπως τα σούπερ μάρκετ, όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε έναν διαφορετικό πενταψήφιο αριθμό από το 13033, σενάριο που δείχνει να προκρίνεται, βρίσκονται στο τραπέζι, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ