SAMSUNG

Το γεγονός ότι η κατάσταση αρχίζει και γίνεται προβληματική, φαίνεται και από την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ομόλογό του της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ώστε η Ελλάδα να περάσει άμεσα στη πράσινη ζώνη, δείχνουν ότι ο τουρισμός εφέτος έχει κάνει ποδαρικό με το αριστερό.Χθες (14.06.2021) μάλιστα έγινε γνωστό ότι η TUI UK, ο βραχίονας της γερμανικής TUI AG που παρέχει υπηρεσίες σε Βρετανούς πολίτες, ανακοίνωσε πως παγώνει τις πωλήσεις ταξιδιωτικών προγραμμάτων έως και τις 11 Ιουλίου στην Βρετανία εξαιτίας της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τα διεθνή ταξίδια.Όπως ήταν φυσικό άλλωστε από τις ακυρώσεις του βρετανικού τουριστικού γραφείου επηρεάζονται και ελληνικοί προορισμοί και ειδικότερα Ζάκυνθος, στην οποία υπάρχει πάγωμα κρατήσεων έως και τις 28 Ιουνίου.

Για τους άλλους προορισμούς που προτιμούσαν οι Άγγλοι, Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονος, Πρέβεζα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Θεσσαλονίκη, το πάγωμα επεκτείνει έως και τις 4 Ιουλίου.H βρετανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη για τον ελληνικό τουρισμό μετά τη Γερμανία, καθώς από εκεί η χώρα μας προσέλκυσε 3,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2019 και ένα εκατομμύριο πέρυσι, που έφεραν 2,5 δισ. και 749 εκατ. εισπράξεις, το 2019 και 2020 αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι δεν είναι λίγες εκείνες οι μονάδες που ακόμη παραμένουν κλειστές, αν και οι εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς ήταν ότι ήδη σχεδόν όλες θα ήταν εν λειτουργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ