Πολλοί Ναπολιτάνοι μιλούν για έναν κώδωνα κινδύνου για όλη τη χώρα. Το είδαμε στην πρώτη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων πριν λίγες ημέρες. Έπειτα από αυτή, οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε όλη την Ιταλία. Με άλλα λόγια, ό,τι γίνεται εδώ, αντιγράφεται στην υπόλοιπη χώρα.

Στους δρόμους βγήκαν και πολλοί άλλοι που έμειναν χωρίς δουλειά, όπως ο Λορέντσο Μπασελίτσε, μέλος του δικτύου “Il Sud Conta”, δηλαδή «Ο Νότος Μετράει», το οποίο εκπροσωπεί εκατοντάδες εργαζομένους.

Όπως μας λέει, ο Λορέντσο πιστεύει πως «ο κόσμος απελπίζεται επιπλέον για δύο λόγους: Εξαιτίας της επιδείνωσης της υγειονομικής κρίσης και της οικονομικής αβεβαιότητας για το μέλλον»

Οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Νάπολη στενάζουν κάτω από το βάρος της μηδενικής τουριστικής κίνησης. Κατά τον διευθυντή εστιατορίου Ιβάνο Μπέμπο, «πραγματική διαμαρτυρία θα ήταν να μέναμε ανοικτά παρά τους περιορισμούς και να σταματούσαμε να πληρώνουμε φόρους. Αν το κάναμε αυτό, το κράτος δεν θα είχε τα χρήματά μας»

Οι ντόπιοι εμφανίζονται ακόμη πιο ανήσυχοι σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού παρά με την αύξηση των κοινωνικών εντάσεων. «Αν εδώ επιβληθούν νέοι περιορισμοί, χωρίς την κατάλληλη οικονομική στήριξη, η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη», εξηγεί ο Φαμπρίτσιο.

Η κοινωνική αναταρραχή δεν είναι κάτι νέο για τη Νάπολη. Όμως η οικονομική κρίση βάζει το περίφημο ταλέντο των Ιταλών να συνυπάρχουν μέσα από την πιο σκληρή δοκιμασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ