Ψευδή δημοσιεύματα καθώς και ότι προβλήθηκαν παλαιότερα στιγμιότυπα από τον εορτασμό των Θεοφανείων ως φετινά, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας διαχειρίστηκε αυτήν υπεύθυνα και προέτρεπε “πολυμερώς και πολυτρόπως” τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους με αυτές του ιερού κλήρου για την ταχεία παύση της πανδημίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όχι τόσο από φόβο για την “ατομική” υγεία τους, αλλά επειδή η πρώτη μετά την αγάπη στον Θεό εντολή, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, ο οποίος είναι “ο εν ετέρα μορφή Χριστός”», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν της διήμερης συνεδρίασής της.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Επιπλέον, «καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανείων παλαιοτέρων ετών ως εφετινά στιγμιότυπα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR, καθώς και για δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», επισημαίνει σχετικά στο ανακοινωθέν.

Επίσης, «διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

Μάλιστα, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, τόνισε ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα.

Αναφορικά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και τον εορτασμό των Θεοφανείων, υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε να του αποσταλεί επιστολή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Τέλος, για τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με το ότι επιτρέπονται οι πολιτικοί και όχι οι θρησκευτικοί γάμοι, ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως στην προσφυγή που έχει καταθέσει η Εκκλησία στο ΣτΕ υπάρχει αίτημα να προβλεφθεί ότι θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις με ελάχιστα άτομα.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ