Το μεγάλο στοίχημα είναι να μην περάσει η Θεσσαλονίκη σε lock down, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με την συμμετοχή του περιφερειάρχη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε προσοχή στις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων το επόμενο πενθήμερο, ενόψει τς 28ης Οκτωβρίου.

Μεγάλη πίεση δέχεται και η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, όπου υπάρχει επιθετική έξαρση των κρουσμάτων, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Προανήγγειλε μάλιστα και έκτακτη σύσκεψη για την περιοχή αργά απόψε το βράδυ.

Πιστή τήρηση των μέτρων ζήτησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορέσει να γιορτάζει τον Άγιο Δημήτριο όπως της αξίζει, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Κ. Ζέρβας. Προανήγγειλε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες σχετικά με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

O δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στις δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης για συντονισμό των ενεργειών, όπως έγινε με επιτυχία και στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τόνισε ότι η κακή επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται και επιστημονικά, από τις μετρήσεις στα λύματα και τη δραματική αύξηση του ποσοστού του ιού από τις 12 Οκτωβρίου και μετά κατά 500% επάνω. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς, σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ