Το ζήτημα της αγοράς της Θεσσαλονίκης τέθηκε μεταξύ άλλων κατά την συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Έθεσα και στον υπουργό Εσωτερικών και στην κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό στα θέματα υγείας, επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μια γιορτινή περίοδο και επειδή γνωρίζουμε την πίεση που υπάρχει στο λιανεμπόριο κάτω από αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έκανα μια έκκληση ώστε να υπάρχει μια επανεξέταση του λιανεμπόριο στην πόλη μας. Αυτές τις ημέρες είναι που περιμένουν οι έμποροι, αλλά και οι πολίτες να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους και τη διάθεση τους, για να λειτουργήσει η αγορά αλλά και να υπάρχει μια ελεγχόμενη κινητικότητα», τόνισε ο δήμαρχος.

«Ήταν μια πρώτη έκκληση που έκανα στον υπουργό ούτως ώστε να έχουμε, δεδομένης της συνεδρίασης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μια διαφορετική ετυμηγορία για τη λειτουργία της αγοράς της πόλης μας για τις επόμενες ημέρες. Και με την αισιοδοξία ότι μετά τις γιορτές και τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και όλες οι συνθήκες και ο εμβολιασμός, να πάμε και σε ένα άνοιγμα σταδιακό της εστίασης για να μπορέσει ο κόσμος να μη συνωστίζεται στις πλατείες και να μπορεί συντεταγμένα να πηγαίνει σε ανοιχτούς χώρους με κανόνες ασφάλειας και υγιεινής» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό το αίτημα του κ. Ζέρβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ