Μαίνεται η σκληρή κόντρα Εκκλησίας και κυβέρνησης, με αιχμή την απόφαση του Μαξίμου να μην επιτραπεί η συμμετοχή των πιστών στους ναούς την ημέρα των Θεοφανείων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου πιο αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα.

Μετά την απόφαση της Ιεραρχίας για «αντάρτικο» και την απάντηση της κυβέρνησης, η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της προς όλες τις Μητροπόλεις προαναγγέλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021, αναφέρεται ότι:

η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.
Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

Στην ίδια εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)». Μέχρι αυτή την ώρα, η εκκλησία δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια. Ωστόσο, γνωστοποίησε την πρόθεσή της μέσω της εγκυκλίου σε όλες τις Μητροπόλεις. Η στάση αυτή συνιστά κλιμάκωση της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ