Δηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά «με μη στρατιωτικό καθεστώς» και ότι έχει νομική βάση γι’ αυτό, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Άγκυρας είπαν χαρακτηριστικά πως «η ανάγκη μας να τα πάμε καλά με την Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ήταν μεγαλύτερη από την ανάγκη της Ελλάδας να τα πάει καλά μαζί μας. Το ξέρουν οι ίδιοι».

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι σε συνάντηση με δημοσιογράφους σχολίασαν τα ελληνοτουρκικά και κατηγόρησαν τη χώρα μας ότι έχει χτίσει «ταυτότητα» πάνω σε αντιτουρκικά αισθήματα, με τη Δύση να έχει καταλυτικό ρόλο σε αυτό. Τόνισαν, δε, πως η Αθήνα έχοντας πάντα ως βάση την υποστήριξη των δυτικών θεωρεί τον εαυτό της σωστό και την Άγκυρα ως τον άδικο της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στη διάρκεια της συζήτησης «υπενθυμίστηκε η την ύπαρξη προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σε μια σειρά από πεδία όπως το Αιγαίο Πέλαγος, η Κύπρος, η υποστήριξη της Ελλάδας στην τρομοκρατία και η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη ενώ οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως σε αυτά προστέθηκαν θέματα μετανάστευσης, αποθεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξης της FETO αλλά και το θέμα με τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε Τζαμί, το οποίο δημιούργησε βαθύ τραύμα στην Ελλάδα».

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι επανέλαβαν τη ρητορική για μη τήρηση της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των όσων ανέφερε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ – ειδικότερα κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο – ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αντί να πάρει θέση ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν, με τρόπο που αρμόζει σε δυο ηγέτες, λίγο πριν την επίσκεψη η Ελλάδα ξεκίνησε αεροπορικές παραβιάσεις. Εκεί καταλάβαμε ότι η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ