Την τελική της πρόταση για την αναθεώρηση των άρθρων που αφορούν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την ψήφο των αποδήμων κ.α κατέθεσε στην Ολομέλεια η Νέα Δημοκρατία.

Όπως προκύπτει από το κείμενο στο άρθρο 54, η τελική πρόταση συμπεριέλαβε ως προϋπόθεση τόσο τον πραγματικό δεσμό με τη χώρα, το οποίο αποτελούσε αίτημα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη δυνατότητα για εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού, όπως ζητούσε το ΜΕΡΑ 25.

Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων ανοίγει τον δρόμο για υπερψήφιση της αναθεώρησης του άρθρου 54 από 300 βουλευτές.

Από το βήμα της Βουλής ο γενικός εισηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε μεν ότι έγιναν δεκτές παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που δεν έχουν ρυθμιστεί. Πρόσθεσε δε, πως σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, προβλέπονται τρεις διαφορετικές πλειοψηφίες για το νόμο που θα ρυθμίσει την ψήφο των αποδήμων. Με τις τρεις ψηφοφορίες διαφωνεί και το Κίνημα Αλλαγής.

Τον τόνο έδωσε από τη Νίκαια, χθες βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τη ΝΔ για εμπαιγμό των ομογενών. «Τους καλώ να το ξανασκεφθούν, να ξανασκεφθούν την πρότασή μας. Η πρότασή μας είναι τεκμηριωμένη, αφορά την ομογένεια. Όσοι μας ακούν ή θα μας ακούσουνε ομογενείς συμπολίτες μας στην Αμερική στην Αυστραλία, να καταλάβουν ότι τους κοροϊδέψανε ψιλό γαζί», είπε ο τέως πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ