Πολλοί ιδιοκτήτες έσπευσαν να πληρώσουν εφάπαξ τον ενιαίο φόρο ακινήτων – Στα δημόσια ταμεία εισέρευσαν €1,2 δισ. τον Μάιο κι έτσι θα χρηματοδοτηθεί το αυξημένο επίδομα βενζίνης που ανακοινώνεται την επόμενη εβδομάδα
«Ουρανοκατέβατα έσοδα» 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους τον Μάιο, εκ των οποίων 800 εκατομμύρια αφορούν πληρωμές του ΕΝΦΙΑ, λύνουν τα χέρια της κυβέρνησης για να εξαγγείλει ένα «πιο γενναίο» πακέτο μέτρων στήριξης της αγοράς των καυσίμων, το οποίο θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο.Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών περίπου 2,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ, από τους συνολικά 3 εκατομμύρια δυνητικά δικαιούχους, έκαναν χρήση του Fuel Pass ως τις 10 Ιουνίου και μοιράστηκαν 116 εκατομμύρια ευρώ συνολικά ή έως 60 ευρώ ο καθένας.

Και για την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται να ανακοινωθεί “Fuel Pass 2” για μεγαλύτερα ποσά ή και περισσότερους δικαιούχους.

Ο πρώτος γύρος επιδότησης καυσίμων είχε δύο σοβαρά προβλήματα: κατ’ αρχήν απέκλειε οικογένειες με μεσαία εισοδήματα, ύψους 30.000 -45.000 ευρώ. Κατά δεύτερον, χιλιάδες δικαιούχοι έπεσαν τελικά στην… παγίδα του NFC και έχασαν την επιδότηση (που πήραν “στα χαρτιά”) μόνο και μόνον επειδή το κινητό τηλέφωνό τους δεν υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές με άυλη ψηφιακή κάρτα.Για αυτό και το 80% των δικαιούχων –και πολύ σοφά- έκανε χρήση του τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, αντί του «ψηφιακού πορτοφολιού» που η κυβέρνηση ήθελε να τους κάνει να αποκτήσουν.

Ο δεύτερος γύρος επιδομάτων για πρατήρια καυσίμων αναμένεται να έχει αυξημένο ποσό ενίσχυσης (αντί 30-50 ευρώ που ίσχυσε) ή και μεγαλύτερο εύρος δικαιούχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ