Η αποθράσυνση της Τουρκίας ξεπέρασσε κάθε όριο και έτσι μετά την απειλή κατά ελληνικής φρεγάτας όταν αυτή επιχείρησε να ελέγξει τουρκικό σκάφος με σημαία Τανζανίας που μετέφερε οπλισμό για τουρκικές δυνάμεις στην Λιβύη, οι τουρκικές φρεγάτες στοχοποίησαν τα ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση Sea Guardian και είχαν σπεύσει στην περιοχή, στην περίπτωση που επιχειρούσαν να παρεμποδίσουν τον πλου του Cirkin!

Πιθανότατα, επιχειρήθηκε «κλείδωμα» διά του ραντάρ, σε μια προσπάθεια να πειστούν ότι θα αντιμετωπιστούν ακόμα και ενόπλως εάν χρειαστεί.

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια που όμως αποτελεί αποτέλεσμα του μακροχρόνιου «χαϊδέματος» από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και φυσικά από την έλλειψη αποφασιστικότητας από την Ελλάδα.

Τα γεγονότα, σύμφωνα πάντοτε με το ΚΡΗΤΗ TV, επιβεβαιώνονται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με την επιπρόσθετη πληροφορία ότι η τουρκική φρεγάτα, εκτός από το «κλείδωμα» στα ραντάρ της του ιταλικού και γαλλικού πλοίου, ταυτόχρονα είχε «κλειδώσει» ως στόχους τα δύο πλοία και με πυροβόλο!

Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, το ότι η γαλλική φρεγάτα αποχώρησε. Το ίδιο έκανε και το ιταλικό πολεμικό πλοίο, το οποίο είχε αποφύγει να πλησιάσει.

Μάλιστα, στο Στρατηγείο της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, στη Νάπολη, έχει προκληθεί αναστάτωση από την τουρκική συμπεριφορά αλλά τι σημασία έχει; Αυτοί δημιούργησαν το τουρκικό θράσος, οπότε είναι περιττό τώρα να «αναστατώνονται».

Για πρώτη φορά σημειώνονται τουρκικές επιθετικές ενέργειες εναντίον στρατιωτικής δύναμης άλλων χωρών της Συμμαχίας, πέραν της συνήθους, διαρκούς και αδιάλειπτης πρόκλησης εναντίον της Ελλάδας.

Πολύ περισσότερο, όταν δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας επιθετικής ενέργειας εναντίον ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων ούτε καν από τη Ρωσία.

Η πρωτοφανής αυτή τουρκική πρόκληση,συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, λίγες ώρες μετά την εμπλοκή που είχε η ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν το ύποπτο πλοίο Cirkin και την αποκάλυψε το ΚΡΗΤΗ TV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ