Οργισμένη ήταν η αντίδραση των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας & Λουξεμβούργου στην απόφαση της ελληνικής κυβερνήσεως και συγκεκριμένα του υπουργείου Τουρισμού να απαγορεύσει στους πολίτες αυτών των χωρών την ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα, αφήνοντάς τους μάλιστα και εκτός δημόσιας λίστας η οποία περιελάμβανε χώρες και όχι αεροδρόμια όπως γίνεται συνήθως.

Αυτή η οργή μεταφράστηκε σε.. έντονες διαμαρτυρίες προς το υπουργείο Εξωτερικών, από πρεσβείες, υψηλόβαθμους αξιωματούχους κτλπ, αφού θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα όχι μόνο στοχοποιεί τους πολίτες τους σαν να είναι «λεπροί» αλλά «αδειάζει» και τις ίδιες κυβερνήσεις για κακή διαχείριση του κορωνοϊού.

Οι πολίτες αυτών των χωρών αν επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα ακόμη και μετά την 1η Ιουλίου θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών, κάνοντας έτσι οποιεσδήποτε σκέψεις για διακοπές στη χώρα μας «απαγορευτικές».

Οι παραπάνω 5 πολύ ισχυρές χώρες απείλησαν ευθέως την ελληνική κυβέρνηση πως αν δεν επιτρέψει στους πολίτες τους να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, ως αντίποινα θα βάλουν κι εκείνες υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών στους Έλληνες πολίτες, κάτι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τους Έλληνες εργαζομένους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ