Χθες, 12 Απριλίου συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, το μαχητικό του οποίου συνετρίβη καθώς επέστρεφε από μια ακόμα σκληρή αερομαχία με Τούρκους εισβολείς στο Αιγαίο. Την ημέρα λοιπόν που η Πολεμική Αεροπορία τιμούσε τη μνήμη του Καρδιτσιώτη Ίκαρου, οι Τούρκοι προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις του FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας παράλληλα και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Από την άλλη ωστόσο, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν η ιδανικότερη ευκαιρία για τους Έλληνες χειριστές, να τιμήσουν τον Γιώργο Μπαλταδώρου με εμπλοκές που προκαλούν τρόμο στους Τούρκους. Αυτό ακριβώς λοιπόν συνέβη. Οι Τούρκοι είχαν ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, με τα ελληνικά μαχητικά να απογειώνονται και να ακολουθεί «πανηγύρι» πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Συνολικά οι Τούρκοι προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις, εκ των οποίων οι 37 ήταν από 8 μαχητικά F-16, τέσσερα οπλισμένα, ενώ καταγράφηκαν έξι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Όπως έχουμε πει, οι Τούρκοι συνήθως μπαίνουν στο FIR Αθηνών για δευτερόλεπτα και επιστρέφουν στην Τουρκία, πριν έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες χειριστές, φοβούμενοι προφανώς την αερομαχία μαζί τους. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση εμπλοκής; Τι γίνεται όταν μια τέτοια μέρα, όπου οι Έλληνες πιλότοι τιμούν τη μνήμη ενός συναδέλφου τους, έρχονται αντιμέτωποι με αυτούς που τους «ηθικούς αυτουργούς»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ