Το αυξανόμενο κόστος ζωής, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η κλιματική αλλαγή και η πιθανότητα εξάπλωσης του πολέμου στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες. Αυτά είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν, σε συντριπτική πλειονοψηφία, τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες, όπως καταγράφεται στο φθινοπωρινό Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Περισσότεροι από επτά στους δέκα Ευρωπαίους πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα του ΕΚ, χαρακτήρισαν την αύξηση του κόστους ζωής, συνέπεια του υψηλού πληθωρισμού, ως το σημαντικότερο πρόβλημά τους με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Ελλάδα με το 100% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθούν η Κύπρος με 99% και η Ιταλία και η Πορτογαλία με 98%.Η απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αποτελεί τη δεύτερη δηλαδή μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών, με ποσοστό 82%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη χώρα μας φθάνει το 97%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας μόλις το 1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μπορεί να ζήσει πολύ άνετα με το εισόδημά του, ενώ το ποσοστό που θεωρεί ότι μπορεί να ζήσει σχετικά άνετα βρίσκεται στο 20%.

Αντίθετα το 79% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, απάντησε ότι ζει με κάποιες ή και με πολλές δυσκολίες.Απογοήτευση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί
Για την ώρα, οι Ευρωπαίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς μόνο ένας στους τρεις ερωτηθέντες βλέπει θετικά τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης καθώς την απογοήτευσή του για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζει το 77%, ενώ το 79% δηλώνει απογοητευμένο από τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ