Μοντέλο σούπερ μάρκετ εξετάζεται από την Κυβέρνηση και την επιτροπή λοιμωξιολόγων να εφαρμοστεί στην εστίαση, με περιορισμό της πληρότητας και μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.Θυμίζουμε πως οι επιχειρηματίες θα κλείσουν τα καταστήματά τους την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα ισχύοντα μέτρα (έλεγχος και επίδειξη πιστοποιητικών ή αρνητικού rapid των πάντων), μιλούν για «ταφόπλακα».

«Είναι για να γελάμε τα μέτρα που έχουν στα ΜΜΕ στα σούπερ μάρκετ κλπ. εκεί δεν κολλάει», είπε στο Open ο Δημήτρης Μπάκας, υπεύθυνος καταστήματος, ενώ ο συνάδελφός του, Μάκης Καλαϊτζόπουλος πρόσθεσε: «Θα είναι ταφόπλακα. Ήδη τώρα προσπαθούμε να μπούμε σε αυτή την περίοδο που περιμένουμε να δουλέψουμε ενόψει των Χριστουγέννων».Σύμφωνα με επιχειρηματίες, η πτώση του τζίρου κατά 40% που καταγράφεται από τα μέτρα κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί , κάνει ορατό τον κίνδυνο για εκατοντάδες λουκέτα.

«Όταν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα όπως τώρα στην εστίαση αυτό σημαίνει μειωμένους τζίρους … αν δεν μπορείς να την στηρίξεις οικονομικά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πας πίσω τοις υποχρεώσεις τους», είπε ο Πρόεδρος του Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Γιάννης Χατζηθεοδοσιου.

Στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων (την Τετάρτη αναμένονται οι τελικές) είναι και η επαναφορά της τηλεργασίας στο Δημόσιο, αλλά και το κλιμακωτό ωράριο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Στο τραπέζι είναι και η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και η χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ