Τα… παράπονά του για τη στάση της Γερμανίας στα Ελληνοτουρκικά εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ολαφ Σολτς, δείχνοντας έτσι ακόμη μία φορά τη στρεβλή οπτική που έχει για τις διεθνείς σχέσεις, οι οποίες -κατά τον ίδιο- πρέπει να περνούν μόνο μέσα από τα νεοοθωμανικά φίλτρα της Αγκυρας.

Ο Γερμανός καγκελάριος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτό ένας εταίρος του ΝΑΤΟ να αμφισβητεί την κυριαρχία του άλλου.

Το γεγονός, βέβαια, εκνεύρισε τον «σουλτάνο», ο οποίος, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ολαφ Σολτς και του είπε ότι περιμένει από τη Γερμανία να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση της όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ακόμα, ο Ερντογάν είπε στον Ολαφ Σολτς, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στον στενό διάλογο με τον Γερμανό καγκελάριο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε κάθε τομέα.

Επίσης, διαμήνυσε στον Ολαφ Σολτς ότι οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. πρέπει να αναβιώσουν. «Οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός καγκελάριος από την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ