Ερντογάν: Νέα επίθεση σε Μητσοτάκη – Η στάση της Ελλάδας είναι ενάντια στην πολιτική μας, τι είπε για τα νησιά
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Ουκρανίας και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει την αναφορά τους και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας: «Η στάση της Ελλάδας είναι ενάντια στην πολιτική μας».

«Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το δείπνο που είχα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια προσφορά. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, ανέτρεψε την κατάσταση με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός. Όχι μόνο αυτό, αλλά συνέχισε την προσπάθεια να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Για τις βάσεις που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, ειπώθηκε ότι έγινε λόγω της Ρωσίας. Εάν πρόκειται να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που θα κυριαρχείται από την ειρήνη, γιατί γίνονται αυτά;», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν: Πλήρης υποστήριξη στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ
Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο Ερντογάν, είπε: «Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία μας προσφέρει πλήρη υποστήριξη για την Ουκρανία. Αλλά πρέπει να το δείξουμε αυτό με ένα όραμα ειρήνης και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την ανθρώπινη τραγωδία το συντομότερο δυνατό. Η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης δημιούργησε μια ευκαιρία για όραμα για το μέλλον. Όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην κήρυξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ