Σε παραλήρημα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.ΤΕρντογάν ο οποίος δήλωσε πριν από λίγο ότι «απελευθέρωσε την Αγιά Σοφιά από την σκλαβιά της» παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το Στολίδι της Ορθοδοξίας το οποίο οι ομοεθνείς του έκλεψαν από τον Ελληνισμό.

«Ήταν όνειρο από τα νιάτα μας να απελευθερώσουμε την Αγία Σοφία από τα δεσμά της σκλαβιάς της», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ακριβώς μια εβδομάδα πριν η Αγία Σοφία λειτουργήσει ως τζαμί!

Μάλιστα είπε ότι πλέον έσπασαν αυτές οι αλυσίδες. Είπε ότι δεν τον δεσμεύει καμία από τις διεθνείς αντιδράσεις τονίζοντας: «Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί είναι θέμα δική μας κυριαρχίας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι διεθνείς αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά είναι κενές περιεχομένου. Ανακοίνωσε επίσης ότι στην πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα παραβρεθούν 1.000 με 1.500 άτομα.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ένας μουσουλμάνος να θέλει να «απελευθερώσει» μια ορθόδοξη εκκλησία, όπως επίσης είναι το ίδιο οξύμωρο να την αποκαλούν τζαμί και να την ονομάζουν «Αγία Σοφία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ