Τριπλή επιδότηση στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης σχεδιάζει να ανακοινώσει το κυβερνητικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστούν οι επιπτώσεις από το ράλι των τιμών στην ενέργεια.

Εντός των ημερών, μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ως προς την ηλεκτρική ενέργεια, έχει αποσαφηνιστεί ότι η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα καταβληθεί σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται παράταση αν χρειαστεί.

Για το φυσικό αέριο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδοτηθούν οι οικιακοί καταναλωτές με παραπλήσιο ποσό ανά μεγαβατώρα, και πάλι με όριο στην κατανάλωση και με κοινωνικά κριτήρια.

Η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης αναμένεται έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, με αύξηση κονδυλίου, αλλαγή κριτηρίων ακόμη και κάλυψη της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ