Όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση συμβάλλει στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχίας Patriot, κατόπιν της συμφωνίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Ελλάδας στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο
Βαρύνουσας οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας αναμένεται η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα και αύριο, στη Σαουδική Αραβία.Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο «Middle East Green Summit», ένα Φόρουμ – πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας “καθαρής” ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων, μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση κ.ά. Στο συγκεκριμένο φόρουμ είναι, άλλωστε προγραμματισμένο να μιλήσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, John Kerry.

Αύριο, Τρίτη, 26 Οκτωβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohamed Bin Salman.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ