Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ σε: δικηγόρους, γιατρούς, ψυχιάτρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές. Όλη η απόφαση.

Εκδόθηκε η απόφαση για την χορήγηση 600 ευρώ σε έξι επιστημονικούς κλάδους. Το είχε ήδη προαναγγείλει από το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το επίδομα είναι μέσω ερευνητικού προγράμματος 180 εκατομμυρίων ευρώ και θα δοθεί σε δυο δόσεις.

Όλη η απόφαση αναφέρει ότι:
Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους:
Δικηγόρων
Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
Μηχανικών / αρχιτεκτόνων
Οικονομολόγων /Λογιστών
Εκπαιδευτικών και
Ερευνητών
δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ