Η κυβέρνηση σχεδιάζει λουκέτα και βαριές «καμπάνες» για μπαρ και άλλους χώρους διασκέδασης, που παραβιάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες.Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο του ελέγχου εφαρμογής των μέτρων στα κέντρα διασκέδασης, τα οποία ξεκινούν στις 15 Ιουλίου, αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή διαφάνειας. Στο στόχαστρο τους θα βρεθούν νυχτερινά μαγαζιά, καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, μπαρ), όπως και τα beach bar, ειδικά σε τουριστικές περιοχές.

Στις επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα, θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας με την πρώτη κιόλας παράβαση. Το χρονικό όριο που θα ισχύει το λουκέτο θα εξαρτάται από το μέγεθος της παράβασης.α κέντρα διασκέδασης ειδικότερα στα Νότια προάστια, θεωρούνται αυτή τη στιγμή ο νούμερο 1 κίνδυνος για τη μεταδοτικότητα του ιού.

΄Ήδη τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία είναι ανησυχητικά σε Γλυφάδα, Βάρκιζα και Βουλιαγμένη, όπου λειτουργούν πολλά θερινά κέντρα διασκέδασης και καταστήματα εστίασης. Τα Νότια προάστια θα είναι στο επίκεντρο των ελέγχων στην Αττική.Παράλληλα η πολιτεία σχεδιάζει και επιβράβευση των επιχειρήσεων οι οποίες θα ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες. Αναμένεται να υπάρχει τακτική δημοσιοποίηση των ονομάτων των καταστημάτων – πρότυπο, ενώ μελετώνται και άλλα μπόνους….

Στο διαδίκτυο όμως θα αναρτώνται και τα κέντρα διασκέδασης τα οποία υποτροπιάζουν, και στα οποία έχουν επιβληθεί πρόστιμα και λουκέτα.

“Οπωσδήποτε προετοιμαζόμαστε για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι” δηλώνει στο newsit.gr κυβερνητικός παράγοντας, που έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε ενεργά στην εκστρατεία “Πειθώ” των ανεμβολίαστων πολιτών και στους ελέγχους των κέντρων διασκέδασης και των καταστημάτων εστίασης τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες.Θα ζητηθεί δε η συνδρομή στην εκστρατεία “Πειθώ”, ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών με επιρροή, πρόσωπα δηλαδή οι οποίοι είναι… influencers, είτε πρόκειται για κάποιο καλλιτέχνη, αθλητή ή άλλο διάσημο πρόσωπο της περιοχής, είτε για τον παπά της ενορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ