Με επιστολή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία προβαίνει για άλλη μια φορά σε προκλητικούς όσο και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για τα νησιά του Αιγαίου.

Στην πεντασέλιδη επιστολή της από τις 17 Σεπτεμβρίου, την οποία αποκάλυψε την Παρασκευή η ΕΡΤ, η Άγκυρα ισχυρίζεται λίγο ως πολύ ότι τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχίαΑκόμη περισσότερο υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες και αυτή των Παρισίων για τα Δωδεκάνησα (την οποία δεν έχει υπογράψει η Τουρκία) της δίνουν το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της.

Η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της.

Διατηρεί το δικαίωμα, όπως τονίζεται, να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ