Διάγγελμα Μητσοτάκη: Επισήμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα το εξαγγείλει προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα.«Έχουμε λίγους που παραβιάζουν τους κανόνες αλλά και πολλούς που συμμορφώνονται». Αυτός είναι ο λόγος που το απόγευμα με διάγγελμα που θα απευθύνω προς τον ελληνικό λαό θα ανακοινώσω πρόσθετα μέτρα για τον κορονοϊό.
Νέα σκληρά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού. Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους περιφερειάρχες της χώρας. Θα προηγηθεί συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός να κάνει σχετικό διάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν τρία επιπλέον μέτρα που ενδεχομένως να ισχύουν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Πρόκειται για τα εξής μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί
Γενικευμένη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Περιορισμός μετακινήσεων εκτός νομού
Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως για παράδειγμα στο Παρίσι, όπου δεν κινείται κανείς, χωρίς λόγο, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Το νυχτερινό lockdown θεωρείται ότι θα «βοηθήσει» να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού από τους νέους, καθώς από τη μία θα «αδειάσουν» τα κέντρα διασκέδασης, όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και θα αντιμετωπιστεί ο συγχρωτισμός στις πλατείες και τα πάρκα μετά τα μεσάνυχτα, όταν κλείνουν τα μαγαζιά.

Ένα επιπλέον μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο διπλασιασμός του προστίμου για όσους δεν φορούν μάσκα, δηλαδή από τα 150 ευρώ η «καμπάνα» να πάει στα 300, καθώς και η αυστηροποίηση των ελέγχων από τις αρχές για την τήρηση όλων των μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ