Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες των νέων ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Περνάμε σε μια επόμενη φάση, επανερχόμαστε σταδιακά σε μια κανονικότητα «υγειονομική» αλλά η κρίση με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει, αναμένεται να επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τις εκκλησίες, τα εμπορικά καταστήματα, για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα συνδικάτα και το ΚΚΕ με την μετακίνηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αλλά και για το μείζον θέμα του τουρισμού.

«Θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά με άνοιγμα καταστημάτων του λιανεμπορίου ή κομμωτηρίων ή τέτοιου είδους επιχειρήσεων, που από τη φύση τους δεν έχουν μεγάλο συνωστισμό. Μετά θα προχωρήσουμε σε πιο μεγάλα καταστήματα και σε σχολεία, αργότερα σε ξενοδοχεία και προς το τέλος της περιόδου στα εποχικά τουριστικά καταλύματα, για τα οποία όμως, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, γιατί συνδέεται και με τις μεταφορές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Επίσης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει ότι, για να επιστρέψουμε με ασφάλεια σε αυτή τη νέα κανονικότητα, θα πηγαίνουμε σταδιακά, φάση με φάση, αξιολογώντας καθημερινά τα δεδομένα και θα καλέσει όλους να συνεχίσουν τις νέες συνήθειες που αποκτήσαμε μέσα στην κρίση του κορονοϊού.Σε ερώτηση για τη λειτουργία των εκκλησιών είπε ότι αρχικά θα υπάρχει η δυνατότητα για ατομική λατρεία, ατομική προσευχή. «Το επόμενο χρονικό διάστημα -σε ένα πλαίσιο, το οποίο συζητούμε με την Εκκλησία της Ελλάδας και το οποίο θα έχει κανόνες και μέτρα προστασίας- θα υπάρξει και η δυνατότητα παρουσίας του ποιμνίου στις εκκλησίες. Αυτό θα γίνει σε μία δεύτερη φάση» υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το ανακοίνωσε ότι από τις 4 Μαΐου θα κυκλοφορούμε χωρίς την αποστολή sms. Είπε ακόμα ότι στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία και ειδικά η Γ Λυκείου. Στις 18 Μαΐου ανοίγουν Γυμνάσια και οι άλλες τάξεις του Λυκείου και όσον αφορά στα νηπιαγωγεία κια τα Δημοτικά σχολεία αυτά θα μείνουν κλειστά έως την 1η Ιουνίου. Μάλιστα όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός τα τελευταία θα ανοίξουν μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Για τις εκκλησίες είπε ότι από τις 4 Μαΐου θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. 

Για τα καταστήματα εστίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα αρχίσει η λειτουργία τους την 1η Ιουνίου όπως και τα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, πρόκειται για σχέδιο τριών φάσεων.

Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους, συστάσεις για μετακινήσεις με τα ΙΧ, κομμωτήρια και εστιατόρια με αποστάσεις και έκκληση τους ηλικιωμένους να μείνουν σπίτι! Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού, σε τρεις φάσεις η προσέλευση στη δουλειά για δημοσίους υπαλλήλους. Κλειστά τα ΚΑΠΗ μέχρι νεοτέρας, ανοίγουν και οι αθλητικοί χώροι. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ