Πιο αναλυτικά, σημαντικότερο πρόβλημα για το 42% των πολιτών είναι η πανδημία του κορονοϊού και η ιατρική περίθαλψη. Δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η οικονομία με τις αυθόρμητες αναφορές να φτάνουν στο 32%, Ανεργία με 8%, εξωτερική πολιτική με 6% και πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5% είναι τα υπόλοιπα ζητήματα που προβληματίζουν τους πολίτες. Είναι ξεκάθαρο ότι η υγειονομική κρίση και οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας, «καίνε» καθημερινά τους Έλληνες.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 53% αξιολογούν αρνητικά την οικονομική κατάσταση, 12% θετικά και 34% ουδέτερα. Επίσης, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την οικονομία τους επόμενους μήνες. Το 51% λέει ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση, το 26% ότι θα γίνουν καλύτερες οι οικονομικές συνθήκες και το 20% ίδιες.

Το 61% προβλέπει μια φυσιολογική καθημερινότητα στην οικονομία θα έρθει μετά το 2021, ενώ το 38% μέσα στη χρονιά. Ακόμη, 4 στους 10 (41%) τονίζουν ότι είναι στην ίδια προσωπική κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, το 16% σε καλύτερη αλλά και το 43% σε χειρότερη κατάσταση.

Παράλληλα, το 55% των πολιτών που ρωτήθηκαν στην έρευνα, λέει ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, το 35% ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς (55%) εκτιμά ότι θα επανέλθουμε σε φυσιολογική κατάσταση μετά το 2021, θα χαθεί δηλαδή κι αυτή η χρονιά. 3 στους 10 (29%) λέει ότι θα τελειώσουν όλα μέσα στο 2021 ενώ 14% ελπίζει σε μια κανονικότητα μέχρι τα μέσα του 2021.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ