Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έχει σκοπό να σηματοδοτήσει πολιτικό και οικονομικό restart μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή (11/9) ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση θα αφορά κατά το μεγαλύτερο μέρος της, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.Στην κατεύθυνση αυτή αναμένονται τρεις άξονες εξαγγελιών από τον πρωθυπουργό. Ο ένας άξονας θα αφορά μειώσεις αρκετών φόρων που επιβλήθηκαν την περίοδο των μνημονίων και αυτό γιατί στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη αλλά και οι ρυθμοί ανάπτυξης το επιτρέπουν.

Η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα
Η επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και μια νέα μείωση 1,1 ποσοστιαίων μονάδων.
Μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 24% στο 22% εντός του 2022 και από το 22% στο 20% για το 2023.
Επιπλέον μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%
Επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ, 13% ,στις μεταφορές, στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και τις θεατρικές παραστάσεις και αλλά και το τουριστικό πακέτο.
Κατάργηση του ΕΦΚ στον καφέ
Διεύρυνση των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ
Ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης.

Προγράμματα κατάρτισης για την αγορά εργασίας
Πόροι μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν για την ένταξη περισσότερων νέων στην αγορά εργασίας.
Επιδότηση για start-up επιχειρήσεις
Ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται σε «δώρα» στην ηλικιακή ομάδα 12-18 προκειμένου τους πείσει να εμβολιαστούν.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα πατάει στο Freedon Pass, το οποίο ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και για τους ανήλικους, με τις παροχές να είναι βέβαια διαφορετικές, αφού θα ληφθεί υπόψη η ηλικία τους, αλλά και το γεγονός ότι είναι μαθητές, οπότε ανάλογες θα είναι και οι παροχές.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο κ. Μητσοτάκης, στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, θα απευθύνει χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Στις 10:00 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo και στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης,

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Δείτε ζωντανά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ