Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας το δικαστήριο ανακοίνωσε πως δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανένα από τα 7 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και στους περισσότερους βουλευτές της. Λίγη ώρα αργότερα το δικαστήριο διέκοψε την διαδικασία καθώς ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης κατά του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στους πρώην βουλευτές: Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο. Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας έλαβαν ελαφρυντικό για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο Νίκος Μίχος έλαβε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και ο Μιχαήλ Αρβανίτης αυτό του σύννομου βίου.

Σε οκτώ κατηγορούμενους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα, Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα), Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες). Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη και υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.Τονίζεται πως δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στην επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων. Ο Ρουπακιάς πλέον είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

Εκτός από τους 4 βουλευτές, ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν επίσης σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ