Πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα καθώς δεν είναι λίγοι οι εργοδότες που δηλώνουν ότι αδυνατούν να το καταβάλουν φέτος λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις φθάνουν καταγγελίες για εργοδότες που αρνούνται να πληρώσουν δώρο και μισθό μαζί . Όπως δηλώνει το μέλος διοίκησης Εργατικού Κέντρου Αθήνας Πάνος Πραβητιάνος, στο Open TV “Δίνουν υποτίθεται δώρο Πάσχα ενώ δεν καταβάλλουν μισθό ή μέρος μισθού που βρίσκεται στο επίπεδο του δώρου Πάσχα, επικαλούμενοι οικονομική στενότητα”.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Τύπου ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος τονίζει στο Open Tv πως “Πληθώρα καταγγελιών έρχονται στη ΓΣΕΕ, για εργοδότες που έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να επιστρέψουν το δώρο Πάσχα στο μαύρο ταμείο της επιχείρησης, αφού πρώτα αυτό καταβληθεί στο τραπεζικό λογαριασμό”.Οπως αναφέρει γνωστός εργατολόγος Διονύσιος Τεμπονέρας «Αρχή του τέλους. Από τη μία οι εργοδότες είναι παντελώς άγνωστο πότε θα λάβουν το τμήμα που αναλογεί στην κρατική ενίσχυση για το δώρο του Πάσχα και από την άλλη είναι βέβαιο ότι αυτή η μεταβολή θα προκαλέσει την καταβολή του στους εργαζόμενους μόνο ‘στα χαρτιά’, συμπαρασύροντας βεβαίως και το επίδομα αδείας» σημειώνει ο δικηγόρος – εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση, ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφαίρεσε από τους εργαζόμενους με τις πολιτικές της επιλογές επιπλέον έναν μισθό μέσα σε λίγους μήνες. Η υπαναχώρηση από την πλήρη καταβολή και του δώρου Πάσχα πριν από λίγες ημέρες ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή του τέλους για την de facto κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ