Για το άνοιγμα της εστίασης, τις μετακινήσεις αλλά και τον εμβολιασμό μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας διευκρινήσεις τόσο για το ωράριο των εστιατορίων όσο και για τα καταστήματα που δεν έχουν τραπέζια σε εξωτερικό χώρο.

«Στις 23.00 όλοι πρέπει να είναι στα σπίτια τους»
Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 23.00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως όπως έγινε και πέρυσι θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.«Η αγορά τις πρώτες μέρες κινήθηκε πολύ χαμηλά σε αντίθεση με το σαββατοκύριακο που πήγε καλύτερα γι αυτό και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Ωστόσο, σημείωσε πως το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε αυτό (το sms) να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ