Συσσωρεύονται τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης λόγω της αποχής των εργαζόμενων της καθαριότητας, οι οποίοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, εξαιρέσιμων νυχτερινών, χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών και αναδιάρθρωση προσωπικού.Οι εργαζόμενοι στη σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχιακού μεγάρου αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, με συνέχιση της αποχής από την καθαριότητα για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, ενώ για την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, όρισαν νέα γενική συνέλευση.

Σε συνάντηση του Δ.Σ. των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκο Λιακόπουλο, ενημερώθηκαν για τις δεσμεύσεις της διοίκησης Ζέρβα, με τους εργαζόμενους να ψηφίζουν υπέρ της συνέχισης της αποχής έως τότε δοθούν γραπτές διαβεβαιώσεις.

Στη συνέχιση των κινητοποιήσεων αναφέρθηκε με δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Από ένα σύνολο 2300 μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, 124 ψήφισαν και αποφάσισαν να αφήσουν για μία εβδομάδα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων. Αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής, παραμένοντας μάλιστα αμειβόμενοι, από το έργο της καθαριότητας μέχρι την Παρασκευή 2/12/2022».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ